Maksymalni

Oficjalne forum forumowej grupy - Maksymalnie Kreatywni :D

Ogłoszenie

POCZĄTKI FORUM MAX!!! ^^

#1 2013-10-24 17:40:53

StarsWoman

Administrator

Punktów :   

Bezpośrednie Zgłoszenia

Cześć Czas ruszyć z miejsca... Na rozgrzewkę daję link, do jednego z tematów, który osobiście bardzo mnie zainteresował...

http://forum.pl.herozerogame.com/index. … 5%9Bciach/

Często widzimy przykłady jawnego łamania regulaminu w grze... Z obrazami, naciąganiem na oponki, a także próbami sprzedaży kont oraz ich wymianą spotykamy się w HZ bardzo często, można powiedzieć, iż jest to chleb powszedni... Teoretycznie takie "wybryki" możemy zgłaszać do supportu, jednak wygenerowanie wiadomości trochę trwa... A zrobienie zrzutu ekranu do tego nie zachęca... Co powiecie na to, aby w grze była możliwość bezpośredniego wysłania danej wiadomości/tekstu do supportu? Każdy z nas zapewne chce, aby gra dobrze prosperowała i ciągle się rozwijała... a niektórzy gracze potrafią mocno zadziałać nam na nerwach... Podany powyżej pomysł na forum nie zagościł długo, ze względu na niewielkie niedopatrzenie, a perspektywy ma... Niestety tak jak Joker zauważył opcja ta mogłaby wywołać prawdziwy "pogrom" dla supportu....
Może znajdziecie na to jakieś rozwiązanie? Pomysł dobrze się zapowiada i na początek... chyba ujdzie
Co powiecie na jego małą modyfikację?

#2 2013-10-25 21:06:46

JustynaJażyna

Powoli coś się zmienia...

Punktów :   

Re: Bezpośrednie Zgłoszenia

No więc (moja polonistka by mnie za to zabiła) ja to widzę tak. Wprowadzamy przycisk zgłoś tak jak autor zasugerował, ale wprowadzamy też jasny system co należy zgłaszać, a co nie. Wprowadzamy też punkty za przewinienia w tym za bezpodstawne zgłaszanie do supportu. I teraz jak z prawem jazdy uzbierasz określoną ilość punktów - ban. Jeśli ktoś będzie bawił się w zawalanie supportu bezpodstawnymi zgłoszeniami i nazbiera mu się punktów też dostaje bana. To tworzy straszaka dzięki, któremu będą zgłaszane tylko prawdziwe przewinienia. Tak ja to widzę

#3 2013-10-25 21:24:39

StarsWoman

Administrator

Punktów :   

Re: Bezpośrednie Zgłoszenia

No i co ja mogę powiedzieć? Problem praktycznie mamy rozwiązany

Hmmm... Chyba pomału zaczynam... przekonywać się do tego pomysłu! Nad każdą wiadomością ukazywałby się symbol przekierowujący do supportu (dzwonek/kołatka). Klikając na nią ukazywałoby się okienko z komunikatem/formularzem supportu i odbitką otrzymanej wiadomości- zadaniem gracza byłoby jedynie wypełnienie wniosku i wysłanie go dalej Wydaje mi się, że w ten sposób udałoby się nam oczyścić grę ze wszystkich niepożądanych osób tzn. "kupię, sprzedam, wymienię, daj itp."... Aby uniknąć spamu i zalewania supportu niepotrzebnymi wiadomościami każdy użytkownik HZ dostałby "ciekawe pouczenie", tkz straszak informujący o konsekwencjach niepotrzebnego zgłaszania- 3 spamy=ban itp.

Taka jest moja koncepcja, dorzucicie coś? Jak wam się podoba, może coś zmienić?

PS: Byłabym zapomniała- I ty się Justyna nie nadajesz!?

Ostatnio edytowany przez StarsWoman (2013-10-25 21:30:41)

Dla ludzi kreatywnych...

Stopka forum

RSS