Oficjalne forum forumowej grupy - Maksymalnie Kreatywni :D
Administrator
Cześć Czas ruszyć z miejsca... Na rozgrzewkę daję link, do jednego z tematów, który osobiście bardzo mnie zainteresował...
http://forum.pl.herozerogame.com/index. … 5%9Bciach/
Często widzimy przykłady jawnego łamania regulaminu w grze... Z obrazami, naciąganiem na oponki, a także próbami sprzedaży kont oraz ich wymianą spotykamy się w HZ bardzo często, można powiedzieć, iż jest to chleb powszedni... Teoretycznie takie "wybryki" możemy zgłaszać do supportu, jednak wygenerowanie wiadomości trochę trwa... A zrobienie zrzutu ekranu do tego nie zachęca... Co powiecie na to, aby w grze była możliwość bezpośredniego wysłania danej wiadomości/tekstu do supportu? Każdy z nas zapewne chce, aby gra dobrze prosperowała i ciągle się rozwijała... a niektórzy gracze potrafią mocno zadziałać nam na nerwach... Podany powyżej pomysł na forum nie zagościł długo, ze względu na niewielkie niedopatrzenie, a perspektywy ma... Niestety tak jak Joker zauważył opcja ta mogłaby wywołać prawdziwy "pogrom" dla supportu....
Może znajdziecie na to jakieś rozwiązanie? Pomysł dobrze się zapowiada i na początek... chyba ujdzie
Co powiecie na jego małą modyfikację?
Powoli coś się zmienia...
No więc (moja polonistka by mnie za to zabiła) ja to widzę tak. Wprowadzamy przycisk zgłoś tak jak autor zasugerował, ale wprowadzamy też jasny system co należy zgłaszać, a co nie. Wprowadzamy też punkty za przewinienia w tym za bezpodstawne zgłaszanie do supportu. I teraz jak z prawem jazdy uzbierasz określoną ilość punktów - ban. Jeśli ktoś będzie bawił się w zawalanie supportu bezpodstawnymi zgłoszeniami i nazbiera mu się punktów też dostaje bana. To tworzy straszaka dzięki, któremu będą zgłaszane tylko prawdziwe przewinienia. Tak ja to widzę
Administrator
No i co ja mogę powiedzieć? Problem praktycznie mamy rozwiązany
Hmmm... Chyba pomału zaczynam... przekonywać się do tego pomysłu! Nad każdą wiadomością ukazywałby się symbol przekierowujący do supportu (dzwonek/kołatka). Klikając na nią ukazywałoby się okienko z komunikatem/formularzem supportu i odbitką otrzymanej wiadomości- zadaniem gracza byłoby jedynie wypełnienie wniosku i wysłanie go dalej Wydaje mi się, że w ten sposób udałoby się nam oczyścić grę ze wszystkich niepożądanych osób tzn. "kupię, sprzedam, wymienię, daj itp."... Aby uniknąć spamu i zalewania supportu niepotrzebnymi wiadomościami każdy użytkownik HZ dostałby "ciekawe pouczenie", tkz straszak informujący o konsekwencjach niepotrzebnego zgłaszania- 3 spamy=ban itp.
Taka jest moja koncepcja, dorzucicie coś? Jak wam się podoba, może coś zmienić?
PS: Byłabym zapomniała- I ty się Justyna nie nadajesz!?
Ostatnio edytowany przez StarsWoman (2013-10-25 21:30:41)